Ιταλική πουτίγκα σοκολάτας με αμαρέτο

 



Υλικά

500 γρ. γάλα, 2 κ.σ. ζάχαρη, 1 κ.σ. αλεύρι, 3 σφηνάκια αμαρέτο, 1 κ.γ. υγρή βανίλια Μαδαγασκάρης, 50 γρ. βούτυρο, 125 γρ. σοκολάτα, ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού

Εκτέλεση

 Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα να χλιαρύνει σε μέτρια φωτιά. Κατόπιν, ρίχνουμε τη ζάχαρη και μετά ένα-ένα όλα τα υλικά μας, ανακατεύοντας μέχρι να γίνουν μια ενιαία κρέμα.

 Στο τέλος ρίχνουμε την σοκολάτα σε μικρά κομματάκια κομμένη και αυξάνουμε την θερμοκρασία στο μάτι για να πήξει η κρέμα.

 Πριν γίνει πολύ πηχτή η πουτίγκα,την κατεβάζουμε από τη φωτιά και την βάζουμε σε μπολάκια.

 Προσθέτουμε από πάνω μόλις κρυώσει λίγο ξύσμα λεμόνι ή πορτοκάλι.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

VISITORS

Flag Counter