Τι χρειαζόμαστε για το Chile Mocha Mix ;
1/3 κούπας καστανή ζάχαρη
1/3 κούπας άγλυκο κακάο
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού καυτερή σκόνη τσίλι
Μια πρέζα πιπέρι καγιέν
Πως ετοιμάζουμε τον Chile Mocha Latte;
Ετοιμάζουμε αφρόγαλα με 180ml γάλακτος
Προσθέτουμε το αφρόγαλα σε 60ml espresso (έναν διπλό espresso)
Προσθέτουμε μια κουταλιά του γλυκού Chile Mocha Mix κι ανακατεύουμε καλά
Σερβίρουμε πασπαλίζοντας ελάχιστη κανέλα και καγιέν στο αφρόγαλα
Συμβουλές για νόστιμους Chile Mocha Latte
Οι αναλογίες για το spice mix μας δίνουν περίπου 250gr, τα οποία μπορούμε να αποθηκεύσουμε σε ένα αεροστεγές βάζο για αρκετό καιρό, ώστε να το χρησιμοποιούμε όποτε θελήσουμε.
Αν έχουμε φίλους που αγαπούν τον καφέ, μπορούμε να τους προσφέρουμε για δώρο ένα καλαίσθητο βάζο με chile mocha mix – ένα δώρο εντελώς προσωπικό και πολύ, πολύ απολαυστικό!
Η αυθεντική συνταγή χρησιμοποιεί σκόνη τσίλι από πιπεριές ancho, που φημίζονται για τον σχετικά ήπιο και αρωματικό τους χαρακτήρα, αλλά οποιοδήποτε καλό (και ανάλατο) chili mix κι αν χρησιμοποιήσουμε, θα έχουμε καλό αποτέλεσμα.
Χρησιμοποιούμε 100% Arabica χαρμάνια, πλούσια σε αρώματα και γεύσεις.
Αν και δεν είναι απαραίτητο, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα χαρμάνι πλούσιο σε Λατινοαμερικάνικους καφέδες (όπως για παράδειγμα τον Puro) ή ακόμα και έναν μονοποικιλιακό καφέ από την Λατινική Αμερική (όπως τον Illy Arabica Selection Guatemala), δίνοντας ακόμη πιο εξωτικό άρωμα στο ρόφημά μας.
Τα συστατικά του spice mix δίνουν ένα ισορροπημένο ρόφημα, το οποίο δεν είναι ιδιαίτερα καυτερό, αλλά διατηρεί όλα τα επιμέρους αρώματα. Αν αντέχουμε τα καυτερά και θέλουμε πιο… έντονες συγκινήσεις, αυξάνουμε ελαφρά τη σκόνη τσίλι και το πιπέρι καγιέν – πειραματιζόμενοι βρίσκουμε πάντα τις ιδανικές αναλογίες.
Με το θερμόμετρο να έχει κολλήσει σε χαμηλές θερμοκρασίες, χρειαζόμαστε ένα τονωτικό, θερμαντικό ρόφημα – και ο Chile Mocha Latte είναι ίσως ο νοστιμότερος τρόπος για να αντιμετωπίσουμε τον παγωμένο καιρό!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου