Υλικά
2 ποτήρια
2 φλιτζανάκια ελληνικό καφέ (το κλασικό μικρό φλιτζανάκι)
Παγάκια
2 φλιτζανάκια του καφέ παγωμένο γάλα φρέσκο
Σαντιγί (προαιρετικά)
Εκτέλεση
5 λεπτά
Φτιάχνουμε τον ελληνικό κανονικά, αλλά τον κάνουμε λίγο πιο βαρύ (θα αραιώσει πολύ με το γάλα). Μόλις αρχίζει να φουσκώνει τον τραβάμε από το μάτι και τον ξαναβάζουμε πάνω μόλις ξεφουσκώσει. Το κάνουμε 2-3 φορές για να φύγει το καϊμάκι
Στα ποτήρια μοιράζουμε από 3-4 παγάκια και το παγωμένο γάλα και έπειτα ρίχνουμε τον καφέ.
Εάν θέλουμε βάζουμε σαντιγί και σκόνη κακάο
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου