Υλικά
2 κ.σ. καφέ εσπρέσο
ζεστό νερό
1/4 κούπας ή 60μλ γάλα φρέσκο (ή κρέμα γάλακτος)
1 κ.γλ. ζάχαρη (κατά προτίμηση)
Ιρλανδέζικο ουίσκι
Εκτέλεση
Ξεβιδώνουμε την μηχανή και προσθέτουμε βραστό νερό (για πιο γρήγορα) μέχρι την βαλβίδα ασφαλείας (βλέπε τόξο στην 2η εικόνα). Τοποθετούμε το φίλτρο επάνω.
- Ανοίγουμε το καπάκι αν θέλουμε για να δούμε τον καφέ να βγαίνει, αλλά προτιμότερο το κρατάμε κλειστό γιατί πιτσιλάει. Στο μάτι της κουζίνας πήρε περίπου 5 λεπτά μέχρι να αρχίσει να βγάζει καφέ (σε γκαζάκι γίνεται πιο γρήγορα). Μόλις αρχίζει να κάνει διαφορετικό θόρυβο σαν να κοχλάζει, όπως ο βραστήρας λίγο πριν τελειώσει, τότε σβήνουμε το μάτι και περιμένουμε να τελειώσει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου