• Renas Cafe

    Ένα blog αφιερωμένο στα αγαπημένα μας ροφήματα.Εδω θα βρείτε άπειρες συνταγές καφέ,σοκολάτας και όχι μόνο. Καλή σας απόλαυση!

    Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019

    Ιρλανδέζικος καφές σε μπρίκι εσπρέσο

    Image result for Ιρλανδέζικος καφές σε μπρίκι εσπρέσο


    Υλικά

    2 κ.σ. καφέ εσπρέσο
    ζεστό νερό
    1/4 κούπας ή 60μλ γάλα φρέσκο (ή κρέμα γάλακτος)
    1 κ.γλ. ζάχαρη (κατά προτίμηση)
    Ιρλανδέζικο ουίσκι


    Εκτέλεση

    Ξεβιδώνουμε την μηχανή και προσθέτουμε βραστό νερό (για πιο γρήγορα) μέχρι την βαλβίδα ασφαλείας (βλέπε τόξο στην 2η εικόνα). Τοποθετούμε το φίλτρο επάνω.
    1.    
    2. Βάζουμε καφέ στο φίλτρο και δεν το πιέζουμε απλά το ισιώνουμε και κλείνουμε το μπρίκι. Τοποθετούμε πάνω στην φωτιά.
         
    3. Ανοίγουμε το καπάκι αν θέλουμε για να δούμε τον καφέ να βγαίνει, αλλά προτιμότερο το κρατάμε κλειστό γιατί πιτσιλάει. Στο μάτι της κουζίνας πήρε περίπου 5 λεπτά μέχρι να αρχίσει να βγάζει καφέ (σε γκαζάκι γίνεται πιο γρήγορα). Μόλις αρχίζει να κάνει διαφορετικό θόρυβο σαν να κοχλάζει, όπως ο βραστήρας λίγο πριν τελειώσει, τότε σβήνουμε το μάτι και περιμένουμε να τελειώσει.
         
    4. Όσο περιμένουμε τοποθετούμε σε ένα ψηλό σκεύος-ποτήρι το γάλα (ή την κρέμα γάλακτος) και χτυπάμε με ένα μιξεράκι του φραπέ τόσο όσο να φτιάξουμε έναν ωραίο αφρό. Βάζουμε ζάχαρη στην κούπα.
         
    5. Προσθέτουμε τον καφέ και το ουίσκι και ανακατεύουμε. Με ένα κουτάλι προσθέτουμε απαλά τον αφρό του γάλακτος και σερβίρουμε με μπισκοτάκια. Και επειδή είμαστε Έλληνες βάζουμε και ένα ποτήρι νερό από δίπλα για να μπορούμε να ευχηθούμε... Στην υγειά μας!
         

    6.  
       

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    VISITORS

    Flag Counter

    Αναγνώστες

    Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

    Translate