Τι θα χρειαστείς
1/2 της κούπας καφέ φίλτρου
2 ποτήρια νερό
ένα λεπτό πανί, όπως τουλπάνι ή γάζα
ένα σουρωτήρι
Εκτέλεση
Μέσα σε ένα μπολ ή μία κανάτα καφετιέρας, βάζετε το νερό και τον καφέ φίλτρου, ανακατεύετε καλά και αφήνετε το μείγμα στην άκρη για τις επόμενες 10 – 12 ώρες. Μετά από 12 ώρες χρησιμοποιώντας το σουρωτήρι ρίχνουμε το μείγμα του καφέ με το νερό σε ένα άλλο μπολ ή κανάτα.
Πετάτε τον καφέ φίλτρου που έχει μείνει στο σουρωτήρι και επαναλαμβάνετε το φιλτράρισμα, αυτή τη φορά περνώντας τον καφέ από το τουλπάνι και ο καφές μας είναι έτοιμος!
Μπορείτε να τον σερβίρετε με παγάκια και μπορείτε να προσθέσετε γάλα, κρέμα γάλακτος, ή ακόμα και παγωτό. Ο καφές φυλάσσετε στο ψυγείο, όπου διατηρείται για έως και δύο εβδομάδες.
0 Σχόλια