
Η αλλιώς Cà phê đá (κα-φέ-ντα) που στη γλώσσα τους σημαίνει παγωμένος καφές.

Θα αναρωτιέστε πως διαφοροποιείτε ο συγκεκριμένος καφές. Απλά στο καφέ προσθέτουν παγάκια και ζαχαρούχο γάλα. Ουσιαστικά αυτό το ρόφημα δημιουργήθηκε από την έλλειψη φρέσκου γάλακτος στην περιοχή. Όταν ακόμα δεν είχε αναπτυχθεί η γαλακτοβιομηχανία, το ζαχαρούχο γάλα ήταν η λύση καθώς μπορούσε να συντηρηθεί για πολύ καιρό.
Όσοι πίνετε τον καφέ σας γλυκό μπορείτε να δοκιμάσετε αυτή την παραλλαγή χωρίς να χρειαστεί να ταξιδέψετε έως το Vietnam. Απλά χρησιμοποιείστε 2 κουταλιές espresso και ανακατέψτε με ζαχαρούχο γάλα και παγάκια.
0 Σχόλια