
Η γεύση του καφέ μέσα στο γλυκό δίνει μία ιδιαίτερη φινέτσα. Ο καφές απλώνει μέσα στην κρέμα του γλυκού το άρωμά του, διατηρώντας ελάχιστη από την πίκρα του, όση χρειάζεται για να το κάνει ενδιαφέρον. Επίσης ο καφές δένει εξαιρετικά με την σοκολάτα για αυτό επιλέξαμε την παρακάτω συνταγή για εσάς.
Υλικά για 4 -5 άτομα:
100 γρ. κουβερτούρα σοκολάτας
50 ml δυνατού espresso, σας προτείνουμε intenso
30 γρ. φρέσκο βούτυρο
3 αβγά
20 γρ. ζάχαρη
προαιρετικά μερικoύς κόκκους καφέ για το γαρνίρισμα
σαντιγύ
Εκτέλεση:
Κόβουμε σε κομματάκια τη κουβερτούρα σοκολάτας και τη βάζουμε σε μεταλλικό σκεύος, μαζί με το βούτυρο ώστε να λιώσει σε μπαιν μαρί (στερεώνουμε το σκεύος επάνω από νερό που σιγοβράζει, χωρίς να το αγγίζει), ανακατεύοντας απαλά. Αποσύρουμε από τη φωτιά αμέσως μόλις λιώσει.
Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους (θα χρειαστούμε τους 2 κρόκους). Στην συνέχεια χτυπάμε με το μίξερ τα ασπράδια και όταν γίνουν αφρός προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει μια μαρέγκα πολύ σφιχτή. Στο χλιαρό μείγμα σοκολάτας προσθέτουμε τους δύο κρόκους, αφού έχουμε προηγουμένως χτυπήσει ελαφρά, και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε τον καφέ και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια ομοιογενής κρέμα. Αφού έχει σχεδόν κρυώσει το μείγμα, προσθέτουμε το 1/3 της μαρέγκας και ανακατεύουμε να ενωθεί καλά με την κρέμα. Προσθέτουμε την υπόλοιπη μαρέγκα σε τρεις δόσεις, ανακατεύοντας με σπάτουλα, με απαλές κινήσεις για να παραμείνει το μείγμα αφράτο. Γεμίζουμε τα μπολάκια ή χαμηλά ποτήρια και βάζουμε τη μους στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον πριν το σερβίρισμα. Σερβίρουμε με μερικούς κόκκους καφέ και μια κουταλιά σαντιγύ.
0 Σχόλια