
Θα χρειαστείτε:
3 κουταλίες εσπρέσο
1/2 κούπα ζάχαρη
1 κουταλιά βανίλια
Σαντιγί
Νιφάδες από μαύρη σοκολάτα
Ανακατεύετε σε ένα μπολ τον καφέ, τη ζάχαρη και τη βανίλια και μετά τοποθετούμε το μείγμα σε ένα ταψάκι (22*22*5cm ) για περίπου μία ώρα. Στη συνέχεια βγάλτε το από το ψυγείο και ανακατέψτε ξανά και με το πίσω μέρος ενός πιρουνιού σπάστε τυχών πάγους που έχουν δημιουργηθεί.
Καλύψτε το ταψάκι και ξανά τοποθετήστε το στην κατάψυξη για 2 ώρες ακόμη. Με ένα πιρούνι «ξύνετε» την γρανίτα για να δημιουργήσετε νιφάδες. Μπορείτε να επαναλαμβάνετε τη διαδικασία αυτή πριν από κάθε σερβίρισμα της γρανίτας.

0 Σχόλια