γρανίτα μόκα

coffeesorbe


Θα χρειαστείτε:
3 κουταλίες εσπρέσο
1/2 κούπα ζάχαρη
1 κουταλιά βανίλια
Σαντιγί
Νιφάδες από μαύρη σοκολάτα

Ανακατεύετε σε ένα μπολ τον καφέ, τη ζάχαρη και τη βανίλια και μετά τοποθετούμε το μείγμα σε ένα ταψάκι (22*22*5cm ) για περίπου μία ώρα. Στη συνέχεια βγάλτε το από το ψυγείο και ανακατέψτε ξανά και με το πίσω μέρος ενός πιρουνιού σπάστε τυχών πάγους που έχουν δημιουργηθεί.
Καλύψτε το ταψάκι και ξανά τοποθετήστε το στην κατάψυξη για 2 ώρες ακόμη. Με ένα πιρούνι «ξύνετε» την γρανίτα για να δημιουργήσετε νιφάδες. Μπορείτε να επαναλαμβάνετε τη διαδικασία αυτή πριν από κάθε σερβίρισμα της γρανίτας.

mashing


Για μία πιο ολοκληρωμένη πρόταση σας προτείνουμε να γαρνίρετε την γρανίτα σας με σαντιγί και λίγες νιφάδες σοκολάτας έτσι ώστε να δημιουργήσετε ένα πολύ δροσερό και ανάλαφρο γλυκό.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

VISITORS

Flag Counter