Το λικέρ καφέ το οποίο μπορεί ιδανικά να σας συνοδεύσει μετά από ένα γεύμα, είναι εύκολο στην ετοιμασία του, διατηρείται στο ψυγείο και είναι έτοιμο μετά από μερικές εβδομάδες.
Υλικά :
35 καραμέλες μαλακές γάλακτος
250 ml έτοιμου καφέ φίλτρου
200 ml νερό
250 ml κονιάκ 3 αστέρων
150 ml βότκα
2 λοβοί βανίλιας κομμένοι κατά μήκος
Εκτέλεση :
Φτιάχνουμε το καφέ φίλτρου και τον βάζουμε μέσα σε μια μικρή κατσαρόλα. Ξετυλίγουμε όλες μαζί τις καραμέλες και τις ρίχνουμε τμηματικά μέσα στο καφέ. Ανακατεύουμε ζωηρά μέχρι να λιώσουν. Εάν ο καφές έχει κρυώσει τον ζεσταίνουμε λίγο για να λιώσουν οι καραμέλες. Στην συνέχεια μεταφέρουμε το μείγμα μέσα σε μία γυάλα και το αφήνουμε να κρυώσει.
Όταν το μείγμα κρυώσει πολύ καλά προσθέτουμε, την βότκα , το νερό και τους λοβούς της βανίλιας. Ανακινούμε καλά, μοιράζουμε το λικέρ σε μπουκαλάκια γυάλινα χωρίς να αφαιρεθεί η βανίλια και τοποθετούμε στο ψυγείο. Ανακινούμε κάθε δύο μέρες γιατί κατακάθεται ο καφές και μετά την πάροδο 2 εβδομάδων το λικέρ μας είναι έτοιμο.
* Διατηρείται στο ψυγείο και σερβίρεται παγωμένο

Υλικά :
35 καραμέλες μαλακές γάλακτος
250 ml έτοιμου καφέ φίλτρου
200 ml νερό
250 ml κονιάκ 3 αστέρων
150 ml βότκα
2 λοβοί βανίλιας κομμένοι κατά μήκος
Εκτέλεση :
Φτιάχνουμε το καφέ φίλτρου και τον βάζουμε μέσα σε μια μικρή κατσαρόλα. Ξετυλίγουμε όλες μαζί τις καραμέλες και τις ρίχνουμε τμηματικά μέσα στο καφέ. Ανακατεύουμε ζωηρά μέχρι να λιώσουν. Εάν ο καφές έχει κρυώσει τον ζεσταίνουμε λίγο για να λιώσουν οι καραμέλες. Στην συνέχεια μεταφέρουμε το μείγμα μέσα σε μία γυάλα και το αφήνουμε να κρυώσει.
Όταν το μείγμα κρυώσει πολύ καλά προσθέτουμε, την βότκα , το νερό και τους λοβούς της βανίλιας. Ανακινούμε καλά, μοιράζουμε το λικέρ σε μπουκαλάκια γυάλινα χωρίς να αφαιρεθεί η βανίλια και τοποθετούμε στο ψυγείο. Ανακινούμε κάθε δύο μέρες γιατί κατακάθεται ο καφές και μετά την πάροδο 2 εβδομάδων το λικέρ μας είναι έτοιμο.
* Διατηρείται στο ψυγείο και σερβίρεται παγωμένο
0 Σχόλια