Τούρκικος καφές
Μπορεί να ονομάζεται τούρκικος, αλλά η συνταγή ξεκίνησε στην Υεμένη, σε μια πόλη ονομαζόμενη Μόκα. Είναι πολύ δυνατός καφές, εξαιρετικός για μετά το γεύμα.
ΟΔΗΓΙΕΣ: Πάρτε καλοψημένους κόκκους καφέ. Αλέστε μέχρι να γίνουν μια ψιλή σκόνη. Βάλτε 1 φλυτζάνι νερό ανά άτομο στο μπρίκι. Προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού καφέ ανά άτομο και 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη ανά άτομο (για τον μέτριο). Ανακατέψτε καλά. Αφήστε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να φτάσει σε σημείο βρασμού. Πρίν ξεχειλίσει το καϊμάκι, βγάλτε το μπρίκι από τη φωτιά. Μοιράστε το καϊμάκι στα φλυτζάνια. Βάλτε να βράσει ξανά και μοιράστε όλο το υγρό στα φλυτζάνια. Στη νότια Υεμένη, μερικοί άνθρωποι προσθέτουν μια πρέζα σκόνη κάρδαμου. Αυτός ο καφές γίνεται γλυκός (σκεφτείτε να προσθέσετε λιγότερη ζάχαρη).
Φίλοι και φίλες γεια σας. ΑΣ περάσουμε λοιπόν στον καφέ.
Ο πρώτος καφές θα ναι ο παραδοσιακός ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΑΦΕΣ.
Είναι πολύ εύκολος. Ελληνικός, Κυπριακός, Τούρκικος είναι μόνο κάποιες από τις ονομασίες του. Ποια η διαφορά τους στη γεύση; ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΚΑΜΙΑ!
ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ!
ΥΛΙΚΑ
Ένα κουταλάκι του γλυκού καφέ. Μερικοί βάζουν 2 αλλά είπα να τον κάνω λίγο πιο ελαφρύ .
Αν θέλουμε καφέ μέτριο βάζουμε μια κοφτή κουταλιά του γλυκού πάντα ζάχαρη.
Αν θέλουμε να τον κάνουμε γλυκό ρίχνουμε 1,5 κουταλιά. Όχι παραπάνω θα γίνει πετιμέζι.
Βάζουμε νεράκι στο μπρίκι και περιμένουμε να γίνει ο καφές όσο ανακατεύουμε τα υλικά.
Ο Ελληνικός μερακλίδικος καφές πρέπει να έχει αυτό που λένε κάποιες φουσκάλες για πιο μεγάλη απόλαυση.
Στον Τούρκικο αν δεν κάνω λάθος όση ώρα γίνεται ο καφές ρίχνουμε 2 κουταλιές του γλυκού στο φλιτζάνι μέχρι να γίνει ο καφές όπου μετά απλά αδειάζουμε τον καφέ στο φλιτζάνι.
Φουσκώνει και ρίχνουμε τον καφέ σιγά σιγά.
ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
Μπορείτε να συνδυάσετε τον καφέ με διάφορα κουλουράκια ή ένα κουλουράκι.
Μερικοί τον συνδυάζουν με ένα μικρό λουκούμι. Άλλοι μπορεί να τον πιούν ξεροσφύρι. Αυτά είναι επιλογές του καθενός-ας.
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΑΠΟΛΑΥΣΗ!!!!
0 Σχόλια