Για την παρασκευή της κρέμας:
- 350ml κρέμα γάλακτος
- 125ml πλήρες φρέσκο γάλα
- 50ml espresso -προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε 2 κάψουλες Ristretto Caffè Volcano*
- 1 κουταλάκι λικέρ Tia Maria ή Kahlua
- 6 κρόκους αυγών
- 75 gr ζάχαρη άχνη
Για το σερβίρισμα:
- ΖάχαρηΠροθερμαίνουμε το φούρνο στους 140C.Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και το γάλα σε μία κατσαρόλα σε χαμηλή θερμοκρασία. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον espresso με το λικέρ. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε καλά τους κρόκους των αυγών. Στο μπολ με τα αυγά αρχίζουμε να προσθέτουμε σιγά σιγά και ανακατεύοντας πολύ καλά το μείγμα με το γάλα και στη συνέχεια ρίχνουμε και την άχνη ζάχαρη. Μοιράζουμε το μείγμα σε 6 ατομικά πυρέξ.Σε ένα ταψί προσθέτουμε μέσα τα 6 πυρέξ και βραστό νερό με προσοχή έτσι ώστε να μην πέσει νερό μέσα στα πυρέξ. Το νερό να καλύπτει περίπου ένα δάχτυλο από το πάτο των πυρέξ. Τοποθετούμε με προσοχή το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά.Βγάζουμε τα πυρέξ από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.Όταν θελήσουμε να τα σερβίρουμε, πασπαλίζουμε ζάχαρη πάνω από κάθε κρέμα και με ένα φλόγιστρο καίμε τη ζάχαρη έτσι ώστε να γίνει μία κρούστα.
0 Σχόλια