Όλη η τέχνη του φραπέ είναι στην παρασκευή πυκνού και ανθεκτικού αφρού με κρεμώδη υφή και εξαρτάται από την ποσότητα του νερού και το χτύπημα. Αν το νερό που χρησιμοποιείτε στο χτύπημα είναι λιγότερο απ' όσο χρειάζεται, δε θα σχηματιστεί πλούσιος και παχύς αφρός, ενώ αν είναι περισσότερο, ο αφρός θα γίνει αδύναμος με χοντρές φουσκάλες και θα θυμίζει σαπουνάδα. Με λίγο πειραματισμό μπορείτε να βρείτε τις ιδανικές αναλογίες για τον φραπέ που ταιριάζει στα γούστα σας
Θα χρειαστείτε
2 κουταλάκια στιγμιαίο καφέ
2 κουταλάκια ζάχαρη (για μέτριο) ή 3-4 κουταλάκια ζάχαρη (για γλυκό)
γάλα εβαπορέ (προαιρετικά)
1 ποτήρι
1 σέϊκερ ή μίξερ φραπέ
κρύο νερό
5-10 παγάκια
1 καλαμάκι
ΟδηγίεςΒήμα 1Βάλτε στο σέϊκερ ή το ποτήρι 2-3 εκατοστά νερό. Προσθέστε τον καφέ και τη ζάχαρη με την αναλογία που προτιμάτε.Βήμα 2Χτυπήστε τον καφέ για 15-20 δευτερόλεπτα με το μίξερ ή για μισό με ένα λεπτό με το σέϊκερ μέχρι να αυξηθεί ο όγκος του και να σχηματιστεί πλούσιος, πυκνός αφρός. Η εμφάνιση και ο ήχος του πυκνού αφρού είναι χαρακτηριστικά.Βήμα 3Βάλτε στο ποτήρι τα παγάκια (και τον καφέ αν χρησιμοποιείτε σέϊκερ) και συμπληρώστε με κρύο νερό μέχρι να φτάσει ο αφρός στο χείλος του ποτηριού. Προσθέστε λίγο γάλα αν προτιμάτε. Βάλτε στο ποτήρι το καλαμάκι και απολαύστε τον.
Χρήσιμα
Αν σας ενοχλεί η καφεΐνη μπορείτε να μειώσετε τη δόση του καφέ και της ζάχαρης ή να χρησιμοποιήσετε καφέ χωρίς καφεΐνη.
Μπορείτε να δοκιμάσετε περισσότερους γευστικούς συνδυασμούς με βάση το φραπέ όπως φραπέ με παγωτό.
Προσέξτε
Η ποιότητα του νερού που χρησιμοποιείται στον καφέ και στα παγάκια μπορεί να επηρεάσει τη γεύση του φραπέ.
Αν χρησιμοποιήσετε στιγμιαίο καφέ που έχει ανοιχτεί η συσκευασία του περισσότερο από 2 εβδομάδες, η γεύση του φραπέ μπορεί να είναι αλλοιωμένη.
Θα χρειαστείτε
2 κουταλάκια στιγμιαίο καφέ
2 κουταλάκια ζάχαρη (για μέτριο) ή 3-4 κουταλάκια ζάχαρη (για γλυκό)
γάλα εβαπορέ (προαιρετικά)
1 ποτήρι
1 σέϊκερ ή μίξερ φραπέ
κρύο νερό
5-10 παγάκια
1 καλαμάκι
ΟδηγίεςΒήμα 1Βάλτε στο σέϊκερ ή το ποτήρι 2-3 εκατοστά νερό. Προσθέστε τον καφέ και τη ζάχαρη με την αναλογία που προτιμάτε.Βήμα 2Χτυπήστε τον καφέ για 15-20 δευτερόλεπτα με το μίξερ ή για μισό με ένα λεπτό με το σέϊκερ μέχρι να αυξηθεί ο όγκος του και να σχηματιστεί πλούσιος, πυκνός αφρός. Η εμφάνιση και ο ήχος του πυκνού αφρού είναι χαρακτηριστικά.Βήμα 3Βάλτε στο ποτήρι τα παγάκια (και τον καφέ αν χρησιμοποιείτε σέϊκερ) και συμπληρώστε με κρύο νερό μέχρι να φτάσει ο αφρός στο χείλος του ποτηριού. Προσθέστε λίγο γάλα αν προτιμάτε. Βάλτε στο ποτήρι το καλαμάκι και απολαύστε τον.
Χρήσιμα
Αν σας ενοχλεί η καφεΐνη μπορείτε να μειώσετε τη δόση του καφέ και της ζάχαρης ή να χρησιμοποιήσετε καφέ χωρίς καφεΐνη.
Μπορείτε να δοκιμάσετε περισσότερους γευστικούς συνδυασμούς με βάση το φραπέ όπως φραπέ με παγωτό.
Προσέξτε
Η ποιότητα του νερού που χρησιμοποιείται στον καφέ και στα παγάκια μπορεί να επηρεάσει τη γεύση του φραπέ.
Αν χρησιμοποιήσετε στιγμιαίο καφέ που έχει ανοιχτεί η συσκευασία του περισσότερο από 2 εβδομάδες, η γεύση του φραπέ μπορεί να είναι αλλοιωμένη.
0 Σχόλια